Bolgarke se ponujajo za 20 evrov

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock)
Povprečna cena seksualnih uslug, ki jih nudijo bolgarske prostitutke, se giblje okoli 20 evrov.
Oglej si celoten članek

Globalna ekonomska kriza je vplivala tudi na ponudbo seksualnih uslug v Bolgariji, je pokazala neka raziskava. Analitik s Centra za raziskovanje demokracije Tihomir Bezlov je povedal, da je povprečna cena spolnih uslug bolgarskih prostitutk v letu 2009 padla s 30 na 20 evrov.

Statistika
Leta 2009 je le šest odstotkov moških v Bolgariji priznalo, da so plačevali za seksualne usluge. 35 odstotkov anketirancev podpira legalizacijo prostitucije, eno leto poprej pa jo je podpiralo le 31 anketirancev. Prepoved prostitucije podpira kar 41 odstotkov ljudi, ki so sodelovali v anketi. Raziskava je pokazala, da moški v stik s prostitutkami stopijo prek prijateljev in znancev. V anketi je sodelovalo 2500 državljanov Bolgarije.

Tudi medicinske sestre

Po neuradnih ocenah se v Evropi prostituira med 18 do 21 tisoč Bolgark. Fenomen prostitucije je razširjen tudi med bolgarskimi študentkami in medicinskimi sestrami, ki se za krajši čas zadržujejo v EU na trgu spolnih uslug. Neslaven državni rekord drži mesto Silven s 100 tisoč prebivalci, v katerem se prostituira vsako 15. dekle v starosti od 15 do 30 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:47 14. Marec 2016.

    kje je to mesto... gogle mi ga ne pokaže..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.