Svet
183 ogledov

Bolgarke se ponujajo za 20 evrov

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Povprečna cena seksualnih uslug, ki jih nudijo bolgarske prostitutke, se giblje okoli 20 evrov.

Globalna ekonomska kriza je vplivala tudi na ponudbo seksualnih uslug v Bolgariji, je pokazala neka raziskava. Analitik s Centra za raziskovanje demokracije Tihomir Bezlov je povedal, da je povprečna cena spolnih uslug bolgarskih prostitutk v letu 2009 padla s 30 na 20 evrov.

Statistika
Leta 2009 je le šest odstotkov moških v Bolgariji priznalo, da so plačevali za seksualne usluge. 35 odstotkov anketirancev podpira legalizacijo prostitucije, eno leto poprej pa jo je podpiralo le 31 anketirancev. Prepoved prostitucije podpira kar 41 odstotkov ljudi, ki so sodelovali v anketi. Raziskava je pokazala, da moški v stik s prostitutkami stopijo prek prijateljev in znancev. V anketi je sodelovalo 2500 državljanov Bolgarije.

Tudi medicinske sestre

Po neuradnih ocenah se v Evropi prostituira med 18 do 21 tisoč Bolgark. Fenomen prostitucije je razširjen tudi med bolgarskimi študentkami in medicinskimi sestrami, ki se za krajši čas zadržujejo v EU na trgu spolnih uslug. Neslaven državni rekord drži mesto Silven s 100 tisoč prebivalci, v katerem se prostituira vsako 15. dekle v starosti od 15 do 30 let.

Komentarjev 1
  • kapibara 07:47 14.marec 2016.

    kje je to mesto... gogle mi ga ne pokaže..