Bolniki gazo, povoje in drugo prinesejo s seboj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bolnišnica na jugu Srbije ostala brez denarja za osnovni material. Bolniki ga morajo kupiti.
Oglej si celoten članek

Bolnišnica je brez osnovnega materiala, kot so rokavice, gaze, vate, igle in sistemi za infuzijo. Bolniki naj bi stvari prinesli kar s seboj. Gre za bolnišnico na jugu Srbije, v Vranju. Vesti o tem so se razširile po družbenih omrežjih. Medtem ko jih je direktor zdravstvenega centra označil za provokacije in politične igre, jih je prvi mož tamkajšnje bolnišnice potrdil. Dodal je sicer, da stanje ni dramatično in da bodo bolniki denar za material dobili povrnjen. Kljub tej obljubi so pacienti na nogah, saj nekateri denarja za medicinski material preprosto nimajo.

Navodila, kaj naj bi bolniki prinesli s seboj k zdravniku, so v ambulantah nalepili na oglasne deske. Najhuje naj bi bilo na ginekološkem oddelku, kjer med drugim bodočim porodnicam na vrhu dolgega spiska potrebnih stvari nalagajo, naj s seboj prinesejo sterilne rokavice, in sicer vsaj deset parov.

Do pomanjkanja materiala naj bi prišlo zaradi birokratskih zapletov med bolnišnico, ministrstvom in dobavitelji. Zaplet po zagotovilih pristojnih v bolnišnici že rešujejo; rokavice, igle, vate, gazo in drugo naj bi dobili v slabih dveh tednih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.