Svet
12 ogledov

Bolniki gazo, povoje in drugo prinesejo s seboj

Vsako leto se h kirurgom v Veliki Britaniji zateče več tisoč žensk, natančne šte Žurnal24 main
Bolnišnica na jugu Srbije ostala brez denarja za osnovni material. Bolniki ga morajo kupiti.

Bolnišnica je brez osnovnega materiala, kot so rokavice, gaze, vate, igle in sistemi za infuzijo. Bolniki naj bi stvari prinesli kar s seboj. Gre za bolnišnico na jugu Srbije, v Vranju. Vesti o tem so se razširile po družbenih omrežjih. Medtem ko jih je direktor zdravstvenega centra označil za provokacije in politične igre, jih je prvi mož tamkajšnje bolnišnice potrdil. Dodal je sicer, da stanje ni dramatično in da bodo bolniki denar za material dobili povrnjen. Kljub tej obljubi so pacienti na nogah, saj nekateri denarja za medicinski material preprosto nimajo.

Navodila, kaj naj bi bolniki prinesli s seboj k zdravniku, so v ambulantah nalepili na oglasne deske. Najhuje naj bi bilo na ginekološkem oddelku, kjer med drugim bodočim porodnicam na vrhu dolgega spiska potrebnih stvari nalagajo, naj s seboj prinesejo sterilne rokavice, in sicer vsaj deset parov.

Do pomanjkanja materiala naj bi prišlo zaradi birokratskih zapletov med bolnišnico, ministrstvom in dobavitelji. Zaplet po zagotovilih pristojnih v bolnišnici že rešujejo; rokavice, igle, vate, gazo in drugo naj bi dobili v slabih dveh tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.