Bomba namenjena Sarkozyju

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Prve novembrske dni so v Atenah imeli opravka s paketi bombami. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24
Policija je potrdila, da je bila ena od bomb, ki so jih danes prestregli v Atenah, namenjena francoskemu predsedniku. Našli še tri druge bombe. Motiv za napad še ni znan.
Oglej si celoten članek

Fotografije si lahko pogledate TUKAJ.

"Eno od eksplozivnih teles, ki so jih imeli osumljenci, je bilo naslovljeno na francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja," je povedal policijski predstavnik. Druge bombe so bile namenjene na belgijsko, nizozemsko in mehiško veleposlaništvo. Zadnja je eksplodirala v prostorih dostavnega podjetja.

"Bomba je eksplodirala nekaj minut za tem, ko sta dva moška oddala paket. Ena uslužbenka je utrpela lažje opekline," je dejal neimenovani policist. Po ocenah strokovnjakov so bombe vsebovale premalo eksploziva, da bi lahko povzročile smrt.

Nizozemsko zunanje ministrstvo je potrdilo, da je bila ena od bomb naslovljena na njihovo veleposlaništvo, a niso želeli pojasniti za kakšno vrsto eksploziva je šlo, ne kaj bi bil razlog za napad.

Prijeli dva osumljenca
Aretirali so dva osumljenca, stara 22 in 24 let, ki sta nosila neprebojne jopiče in imela pri sebi orožje. Mlajši od njiju je domnevni član grške levičarske skupine. Ognjene zarotniške celice. Policija zadevo še preiskuje, po dosedanjih informacijah pa dogodek ni povezan z Al Kaido.

Grčijo od leta 2008, ko je v protestih proti vladi umrl najstnik, pretresajo bombni napadi, za katere so večinoma odgovorne levičarske organizacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.