Svet
14 ogledov

Bomba namenjena Sarkozyju

1/6
Žurnal24 main
Policija je potrdila, da je bila ena od bomb, ki so jih danes prestregli v Atenah, namenjena francoskemu predsedniku. Našli še tri druge bombe. Motiv za napad še ni znan.

Fotografije si lahko pogledate TUKAJ.

"Eno od eksplozivnih teles, ki so jih imeli osumljenci, je bilo naslovljeno na francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja," je povedal policijski predstavnik. Druge bombe so bile namenjene na belgijsko, nizozemsko in mehiško veleposlaništvo. Zadnja je eksplodirala v prostorih dostavnega podjetja.

"Bomba je eksplodirala nekaj minut za tem, ko sta dva moška oddala paket. Ena uslužbenka je utrpela lažje opekline," je dejal neimenovani policist. Po ocenah strokovnjakov so bombe vsebovale premalo eksploziva, da bi lahko povzročile smrt.

Nizozemsko zunanje ministrstvo je potrdilo, da je bila ena od bomb naslovljena na njihovo veleposlaništvo, a niso želeli pojasniti za kakšno vrsto eksploziva je šlo, ne kaj bi bil razlog za napad.

Prijeli dva osumljenca
Aretirali so dva osumljenca, stara 22 in 24 let, ki sta nosila neprebojne jopiče in imela pri sebi orožje. Mlajši od njiju je domnevni član grške levičarske skupine. Ognjene zarotniške celice. Policija zadevo še preiskuje, po dosedanjih informacijah pa dogodek ni povezan z Al Kaido.

Grčijo od leta 2008, ko je v protestih proti vladi umrl najstnik, pretresajo bombni napadi, za katere so večinoma odgovorne levičarske organizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.