Bomba prestrašila francoske potnike

Foto: Žurnal24 Saint-Lazare, železniška postaja, Pariz, bomba, bombni preplah Foto: Žurnal24 Saint-Lazare, železniška postaja, Pariz, bomba, bombni preplah Foto: Žurnal24 Saint-Lazare, železniška postaja, Pariz, bomba, bombni preplah Foto: Žurnal24 Saint-Lazare, železniška postaja, Pariz, bomba, bombni preplah
Železniško postajo Saint-Lazare v središču Pariza je policija morala evakuirati zaradi bombnega alarma.
Oglej si celoten članek

Francoska policija je prejela anonimno opozorilo o podtaknjeni bombi. Železniško postajo so pregledale posebne enote francoske policije, železniški promet na njej pa je bil prekinjen okoli pol ure. Izkazalo se je, da je šlo za lažen preplah, saj med preiskavo niso odkrili nobenih eksplozivnih sredstev.

Po navedbah francoskih oblasti je v Franciji trenutno povečana nevarnost terorističnih napadov. Oblasti domnevajo, da severnoafriško krilo mednarodne teroristične mreže Al Kaida pripravlja bombni napad na kraju, kjer se zadržuje veliko ljudi.

Gre za tretji bombni preplah v zadnjih tednih. Opozorilo o podtaknjeni bombi je francoska policija prejela 14. septembra, ko so evakuirali znameniti Eifflov stolp, eksplozivnih sredstev pa niso odkrili. Prejšnji teden pa so oblasti prejele opozorilo o načrtovanem samomorilskem napadu na pariški podzemni železnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.