Svet
17 ogledov

Bomba prestrašila francoske potnike

Saint-Lazare, železniška postaja, Pariz, bomba, bombni preplah
1/4
Žurnal24 main
Železniško postajo Saint-Lazare v središču Pariza je policija morala evakuirati zaradi bombnega alarma.

Francoska policija je prejela anonimno opozorilo o podtaknjeni bombi. Železniško postajo so pregledale posebne enote francoske policije, železniški promet na njej pa je bil prekinjen okoli pol ure. Izkazalo se je, da je šlo za lažen preplah, saj med preiskavo niso odkrili nobenih eksplozivnih sredstev.

Po navedbah francoskih oblasti je v Franciji trenutno povečana nevarnost terorističnih napadov. Oblasti domnevajo, da severnoafriško krilo mednarodne teroristične mreže Al Kaida pripravlja bombni napad na kraju, kjer se zadržuje veliko ljudi.

Gre za tretji bombni preplah v zadnjih tednih. Opozorilo o podtaknjeni bombi je francoska policija prejela 14. septembra, ko so evakuirali znameniti Eifflov stolp, eksplozivnih sredstev pa niso odkrili. Prejšnji teden pa so oblasti prejele opozorilo o načrtovanem samomorilskem napadu na pariški podzemni železnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.