Bombe Ikee niso prestašile

Foto: Žurnal24 Iz švedskega pohištvenega koncerna Ikea so sporočili, da zaradi niza napadov ne
Ikea sporoča, da zaradi nedavnega niza napadov ne nameravajo poostriti varnostnih ukrepov. Zadnji napad, v katerem sta bili ranjeni dve osebi, je pretresel obiskovalce trgovine v nemškem Dresdnu.
Oglej si celoten članek

Predstavnica Ikee Camilla Meiby je ne glede na petkov dogodek v Dresdnu zatrdila, da je raven varnosti v Ikejinih trgovinah izjemno visoka ter da zato ne razmišljajo o novih varnostnih ukrepih.

Napadi niso povezani
Ikejine trgovine so tarča neznanih napadalcev že vse od konca maja, ko so se tri male eksplozivne naprave razstrelile v trgovinah v Franciji, Belgiji in Italiji. A Meibyjeva je ob tem dejala, da policijske preiskave trenutno ne kažejo na kakršnokoli povezavo med prvimi tremi napadi in eksplozijo v Dresdnu. Dodala je še, da vodstvo podjetja ni prejelo nobenih grozilnih ali izsiljevalnih pisem.

Dresdenski tožilec je medtem dejal, da so se preiskovalci povezali s tujimi kolegi, ki obravnavajo primere prejšnjih treh napadov. Skupaj bodo poskušali ugotoviti, če so incidenti kakorkoli povezani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.