Svet
20 ogledov

Bombe Ikee niso prestašile

Iz švedskega pohištvenega koncerna Ikea so sporočili, da zaradi niza napadov ne Žurnal24 main
Ikea sporoča, da zaradi nedavnega niza napadov ne nameravajo poostriti varnostnih ukrepov. Zadnji napad, v katerem sta bili ranjeni dve osebi, je pretresel obiskovalce trgovine v nemškem Dresdnu.

Predstavnica Ikee Camilla Meiby je ne glede na petkov dogodek v Dresdnu zatrdila, da je raven varnosti v Ikejinih trgovinah izjemno visoka ter da zato ne razmišljajo o novih varnostnih ukrepih.

Napadi niso povezani
Ikejine trgovine so tarča neznanih napadalcev že vse od konca maja, ko so se tri male eksplozivne naprave razstrelile v trgovinah v Franciji, Belgiji in Italiji. A Meibyjeva je ob tem dejala, da policijske preiskave trenutno ne kažejo na kakršnokoli povezavo med prvimi tremi napadi in eksplozijo v Dresdnu. Dodala je še, da vodstvo podjetja ni prejelo nobenih grozilnih ali izsiljevalnih pisem.

Dresdenski tožilec je medtem dejal, da so se preiskovalci povezali s tujimi kolegi, ki obravnavajo primere prejšnjih treh napadov. Skupaj bodo poskušali ugotoviti, če so incidenti kakorkoli povezani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.