Bombo skril kar v turban

Foto: EPA
Foto: EPA
V torkovem bombnem napadu v Kabulu je bil ubit nekdanji afganistanski predsednik, vodja mirovnega procesa v državi. Napadalec bombo skril v turban.
Oglej si celoten članek

Burhanuddin Rabbani je umrl na svojem domu, kjer naj bi se sestal s predstavniki talibanov. Nadaljevali naj bi z mirovnimi pogovori. Pod pretvezo, da je prišel na pogovore, je v hišo vstopil moški, po podatkih Nata dva, in se razstrelil. Napadalec, šlo naj bi za pripadnika talibanov, je bombo skril v svoj turban.

Rabbani je veljal za ključno osebo v afganistanskem mirovnem procesu, hkrati pa je bil tudi vodja največje opozicijske stranke. Zaradi njegove smrti je predsednik države Hamid Karzai skrajšal svojo udeležbo na srečanju Združenih narodov.

Ameriške oblasti ob tem opozarjajo na povečanje nasilja v Afganistanu, zaradi česar bi bilo treba kmalu posredovati. Kot vse kaže, je taktika talibanov ubiti čim več voditeljev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.