Svet
15 ogledov

Bombo skril kar v turban

Burhanuddin Rabbani EPA
V torkovem bombnem napadu v Kabulu je bil ubit nekdanji afganistanski predsednik, vodja mirovnega procesa v državi. Napadalec bombo skril v turban.

Burhanuddin Rabbani je umrl na svojem domu, kjer naj bi se sestal s predstavniki talibanov. Nadaljevali naj bi z mirovnimi pogovori. Pod pretvezo, da je prišel na pogovore, je v hišo vstopil moški, po podatkih Nata dva, in se razstrelil. Napadalec, šlo naj bi za pripadnika talibanov, je bombo skril v svoj turban.

Rabbani je veljal za ključno osebo v afganistanskem mirovnem procesu, hkrati pa je bil tudi vodja največje opozicijske stranke. Zaradi njegove smrti je predsednik države Hamid Karzai skrajšal svojo udeležbo na srečanju Združenih narodov.

Ameriške oblasti ob tem opozarjajo na povečanje nasilja v Afganistanu, zaradi česar bi bilo treba kmalu posredovati. Kot vse kaže, je taktika talibanov ubiti čim več voditeljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.