Borze v rdečem

Foto: Epa
Foto: Epa
Tečaj evra se je nekoliko znižal.
Oglej si celoten članek

Trgovalni dan na evropskih borzah se je enako kot na azijskih začel s padci osrednjih indeksov. Vlagatelji so zaskrbljeni zaradi stopnjevanja napetosti na Bližnjem vzhodu. Iran je namreč ponoči po srednjeevropskem času izstrelil več balističnih izstrelkov proti dvema letalskima oporiščema v Iraku, ki gostita ameriške in koalicijske vojake.

Po poročanju tujih agencij trgovanje mineva predvsem v znamenju previdnosti vlagateljev zaradi zaostrovanje razmer na Bližnjem vzhodu.

Do 9.50 po srednjeevropskem času je indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 izgubil 0,59 odstotka. V Frankfurtu je bil DAX 0,75 odstotka pod izhodiščem, v Parizu pa je CAC 40 izgubljal 0,55 odstotka. FTSE 100 je v Londonu padel za 0,61 odstotka.

Tečaj evra se je nekoliko znižal. Za skupno evropsko valuto je bilo treba zjutraj odšteti 1,1136 dolarja, kar je 0,07 odstotka nižje kot v torek.

Foto: Epa

Tudi azijske borze obarvale v rdeče 

Na vodilni azijski borzi v Tokiu je indeks Nikkei, ki ga izračunavajo na osnovi vrednosti 225 najpomembnejših delnic, upadel za 1,57 odstotka. V Hongkongu je indeks Hang Seng doslej nazadoval za 1,17 odstotka, v Šanghaju pa indeks Shanghai Composite beleži 1,21-odstotni padec.

V Južni Koreji je šel osrednji borzni indeks Kospi navzdol za 1,11 odstotka, indeks borze v Avstraliji All Ordinaries pa za 0,19 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.