Svet
1739 ogledov

Borze v rdečem

Epa
Tečaj evra se je nekoliko znižal.

Trgovalni dan na evropskih borzah se je enako kot na azijskih začel s padci osrednjih indeksov. Vlagatelji so zaskrbljeni zaradi stopnjevanja napetosti na Bližnjem vzhodu. Iran je namreč ponoči po srednjeevropskem času izstrelil več balističnih izstrelkov proti dvema letalskima oporiščema v Iraku, ki gostita ameriške in koalicijske vojake.

Po poročanju tujih agencij trgovanje mineva predvsem v znamenju previdnosti vlagateljev zaradi zaostrovanje razmer na Bližnjem vzhodu.

Do 9.50 po srednjeevropskem času je indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 izgubil 0,59 odstotka. V Frankfurtu je bil DAX 0,75 odstotka pod izhodiščem, v Parizu pa je CAC 40 izgubljal 0,55 odstotka. FTSE 100 je v Londonu padel za 0,61 odstotka.

Tečaj evra se je nekoliko znižal. Za skupno evropsko valuto je bilo treba zjutraj odšteti 1,1136 dolarja, kar je 0,07 odstotka nižje kot v torek.

 | Avtor: Epa Epa

Tudi azijske borze obarvale v rdeče 

Na vodilni azijski borzi v Tokiu je indeks Nikkei, ki ga izračunavajo na osnovi vrednosti 225 najpomembnejših delnic, upadel za 1,57 odstotka. V Hongkongu je indeks Hang Seng doslej nazadoval za 1,17 odstotka, v Šanghaju pa indeks Shanghai Composite beleži 1,21-odstotni padec.

V Južni Koreji je šel osrednji borzni indeks Kospi navzdol za 1,11 odstotka, indeks borze v Avstraliji All Ordinaries pa za 0,19 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.