Bosta Obama in Putin dokončala nalogo?

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški državni sekretar John Kerry je danes v jordanski prestolnici Aman dejal, da je z ruskim kolegom Sergejem Lavrovom dosegel okvirni dogovor o pogojih prekinitve ognja v Siriji.
Oglej si celoten članek

Z Lavrovom sta danes po telefonu govorila o pogojih prekinitve sovražnosti, ki so jih svetovne sile dosegle pred devetimi dnevi v Münchnu.

"Dosegla sva okvirni načelni dogovor o pogojih prekinitve sovražnosti, do katere bi lahko prišlo v prihodnjih dneh," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"Dogovor še ni dokončen in pričakujem, da bosta predsednika ZDA in Rusije Barack Obama in Vladimir Putin o tem govorila v prihodnjih dneh, da bi dokončala nalogo," je dejal Kerry na novinarski konferenci z jordanskim kolegom Naserjem Judehom.

Upanje v prekinitev sovražnosti, do katere bi moralo priti do petka, je splahnelo po izbruhu novega nasilja v Siriji v minulem tednu. A Kerry je optimističen glede uresničitve dogovora. Kot je dejal, prihaja do napredka in je prekinitev ognja danes bliže, kot je bila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:39 21. Februar 2016.

    Ne . nalogo ne bodo dokončala, to jimj e v interesu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.