Svet
11 ogledov

Bosta Obama in Putin dokončala nalogo?

Srečanje Putin - Obama EPA
Ameriški državni sekretar John Kerry je danes v jordanski prestolnici Aman dejal, da je z ruskim kolegom Sergejem Lavrovom dosegel okvirni dogovor o pogojih prekinitve ognja v Siriji.

Z Lavrovom sta danes po telefonu govorila o pogojih prekinitve sovražnosti, ki so jih svetovne sile dosegle pred devetimi dnevi v Münchnu.

"Dosegla sva okvirni načelni dogovor o pogojih prekinitve sovražnosti, do katere bi lahko prišlo v prihodnjih dneh," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"Dogovor še ni dokončen in pričakujem, da bosta predsednika ZDA in Rusije Barack Obama in Vladimir Putin o tem govorila v prihodnjih dneh, da bi dokončala nalogo," je dejal Kerry na novinarski konferenci z jordanskim kolegom Naserjem Judehom.

Upanje v prekinitev sovražnosti, do katere bi moralo priti do petka, je splahnelo po izbruhu novega nasilja v Siriji v minulem tednu. A Kerry je optimističen glede uresničitve dogovora. Kot je dejal, prihaja do napredka in je prekinitev ognja danes bliže, kot je bila.

Komentarjev 1
  • dragec 13:39 21.februar 2016.

    Ne . nalogo ne bodo dokončala, to jimj e v interesu