Breivik po pokolu sam klical policijo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Množičnega morilca Breivika so znova zaslišali. Po poboju na otoku sam klical policijo.
Oglej si celoten članek

"Breivik. Poveljnik. Vpleten v protikomunistični upor proti islamizaciji. Misija opravljena in predal se bom silam Delta." To je policiji v trisekundnem klicu povedal Anders Behring Breivik, ki je na številko za nujne primere poklical po poboju na otoku Utoyja. Policisti so ga klicali nazaj, vendar so bili neuspešni.

Novi dokazi

Danes so sicer Breivika, ki je 22. julija v dveh napadih v Oslu in na Utoyi pobil 77 ljudi, že tretjič zaslišali. Zaslišanja so vse od začetka zaprta za javnost, Breivik je imel vsakič možnost predstaviti nagibe, ki so ga pripeljali do pobojev. Policijska preiskava se med tem nadaljuje – zbrali so še več dokazov in prišli do novih ugotovitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:14 18. Avgust 2011.

    Bombe ja, streljanja pa nikdar in nikoli(ni bilo). V Angleski verziji stateofterror.blogspot.com or stateofterror.wordpress.com NA ŽALOST JE NORVEŠKA KRALJEVINA Z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.