Brez rok in nog premika meje

Foto: Žurnal24 Nick Vujicic je sin srbskih staršev, ki so odšli na delo v Avstralijo. Med držav

Your browser doesn’t support HTML5 video

Življenje brez rok in nog je za večino ljudi nepredstavljivo. Za Avstralca Nicka Vujicica je to vsakdan. Znani motivator prihaja v Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Nick Vujicic je prepotoval že velik del sveta in ljudem predaval o tem, da v življenju ne gre obupati. Da je v vsaki, še tako težavni preizkušnji treba iskati pozitivne strani. Vujicic je pozitivno stran našel tudi za svojo težavo. Rodil se je namreč brez rok in nog.

Nick Vujicic aprila prihaja v Slovenijo. Poslušali ga boste lahko 5. aprila na Ptuju, 6. aprila v Kopru, 7. aprila v Mariboru, 8. aprila v Kočevju in 9. aprila v Ljubljani.

Med nosečnostjo ni nič nakazovalo, da bi bilo z otrokom karkoli narobe, zato je bil ob rojstvu za starša danes 28-letnega Vujicica šok še toliko večji. Zdravniki so postavili redko diagnozo, katere vzrok ni znan. 

Ko je bil Vujicic pred vstopom v šolo, so staršem svetovali, naj ga vpišejo v šolo s prilagojenim programom, a so starši izkoristili možnost, ki je sinu omogočala vpis v normalno šolo. S pomočjo stopala in dveh nožnih prstov se je naučil pisati in kasneje uporabljati računalnik. Zaradi svoje zunanjosti je bil deležen zbadanja s strani sošolcev in postajal vse bolj depresiven. Pri desetih letih se je poskušal utopiti, a mu ni uspelo.

Predavanja po vsem svetu
Kot eno prelomnih točk v svojem življenju navaja trenutek, ko je spoznal, da se z velikimi težavami ne sooča samo on. Z veliko volje in vztrajnosti je tako dosegel več, kot so si predstavljali, ko je prijokal na svet. Po uspešno zaključenem študiju ekonomske smeri je začel delovati kot motivator in s svojimi predavanji obkrožil svet. Prejšnji mesec je govoril tudi na Svetovnem gospodarskem forumu v Švici.

 

Vujicic pravi, da se ljudje lahko vidijo v njem, ker je vedno nasmejan, in ne zato, ker nima rok in nog. "Verjamem v življenje, dosežke in uspeh. Vsi si želimo teh stvari – in kar naenkrat ljudje zavidajo človeku brez rok in nog," je dejal v intervjuju za Healthy Times Online. "Če srečo polagate v začasne stvari, bo tudi vaša sreča začasna. Zelo lahko je biti navzven cel, a v notranjosti zlomljen." 

Igra golf in deska na vodi
Rad se preizkuša v številnih stvareh. Naučil se je igrati golf, rad tudi ribari, plava in posluša glasbo. S pomočjo Bethany Hamilton se je naučil deskati na vodi. Kako sta se s Hamiltonovo, ki ji je pred osmimi leti morski pes odgriznil levo roko, podala med valove, si lahko ogledate na tej povezavi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.