Brezdomec vrnil denar

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Še so na svetu pošteni ljudje. Ozdravljeni alkoholik, ki je ostal brez hiše, je našel nahrbtnik, v njem pa kar nekaj denarja. Vrnil ga je lastniku.
Oglej si celoten članek

Dave Talley, 49-letni brezdomec iz Arizone, je nahrbtnik s 3.300 dolarji (2.413 evrov), našel na železniški postaji. V njem je bil tudi USB ključ, tako da težav pri tem, da bi našli lastnika, ni bilo. Nahrbtnik so mu vrnili, s tem pa je pošteni brezdomec pristal v številnih medijih.

Zgodbo človeka, ki na ulici živi že 11 let, prenaša tudi britanski Daily Mail. Piše, da je sicer pomislil, da bi denar zadržal; še bolj zato, ker je tistega dne zadnji cent porabil za to, da je kupil kolo. „Mislim, da na tem svetu ni človeka, ki ne bi vsaj za hip nameraval denar zadržati,“ je priznal, vendar dodal da to nenazadnje vendarle ni bil njegov denar in da ne bi mogel živeti sam s seboj, če bi vedel, da je storil nekaj narobe.

Nahrbtnik je odnesel v zavetišče za brezdomce; tam so našli USB ključ, na katerem je bil med drugim shranjen življenjepis študenta Bryana Belangera. V nahrbtniku je nosil gotovino, da bi z njo kupil avto.

To je najboljša stvar, ki se mi je zgodila doslej. Po petih dneh sem izgubil vsako upanje, da bom denar še kdaj videl,“ je povedal študent. „V ljudi je potrebno imeti vero,“ je še dodal študent, ki je brezdomcu za nagrado podaril nekaj denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.