Svet
6 ogledov

Brezdomec vrnil denar

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Še so na svetu pošteni ljudje. Ozdravljeni alkoholik, ki je ostal brez hiše, je našel nahrbtnik, v njem pa kar nekaj denarja. Vrnil ga je lastniku.

Dave Talley, 49-letni brezdomec iz Arizone, je nahrbtnik s 3.300 dolarji (2.413 evrov), našel na železniški postaji. V njem je bil tudi USB ključ, tako da težav pri tem, da bi našli lastnika, ni bilo. Nahrbtnik so mu vrnili, s tem pa je pošteni brezdomec pristal v številnih medijih.

Zgodbo človeka, ki na ulici živi že 11 let, prenaša tudi britanski Daily Mail. Piše, da je sicer pomislil, da bi denar zadržal; še bolj zato, ker je tistega dne zadnji cent porabil za to, da je kupil kolo. „Mislim, da na tem svetu ni človeka, ki ne bi vsaj za hip nameraval denar zadržati,“ je priznal, vendar dodal da to nenazadnje vendarle ni bil njegov denar in da ne bi mogel živeti sam s seboj, če bi vedel, da je storil nekaj narobe.

Nahrbtnik je odnesel v zavetišče za brezdomce; tam so našli USB ključ, na katerem je bil med drugim shranjen življenjepis študenta Bryana Belangera. V nahrbtniku je nosil gotovino, da bi z njo kupil avto.

To je najboljša stvar, ki se mi je zgodila doslej. Po petih dneh sem izgubil vsako upanje, da bom denar še kdaj videl,“ je povedal študent. „V ljudi je potrebno imeti vero,“ je še dodal študent, ki je brezdomcu za nagrado podaril nekaj denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.