Britanci odpravljajo ukrepe, letala za Hrvaško že pripravljena

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Boris Johnson je potrdil, da z 19. julijem ukinjajo vse ukrepe. To pomeni, da bodo Britanci lahko potovali v tujino in jim ob povratku ne bo več treba v obvezno samoizolacijo.
Oglej si celoten članek

Letalske družbe so že napovedale številne lete iz države, med drugim tudi na Hrvaško. Letalski prevoznik Jet2 bo do konca julija uvedel devet linij do hrvaških letališč, poleg tega pa še številne lete v Grčijo in Italijo, navaja Croatian Aviation.

Številni leti so že razprodani, saj je Hrvaška na seznamu držav, iz katerih se britanski turisti lahko vrnejo brez samoizolacije po povratku.

Zadnji teden julija, ko bodo začeli leteti iz vseh devetih britanskih letališč, bodo na teden izvedli 46 povratnih letov, na katerih bo 8700 mest. Na vseh linijah bodo letela letala, na katerem bo 187 mest.

Kaj to pomeni za epidemiološko sliko na Hrvaškem, bo pokazal čas. V Veliki Britaniji je namreč močno razširjena različica delta. Običajno sicer letalski prevozniki od potnikov zahteva izpolnjevanja pogoja PCT pred vstopanjem na letalo. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:38 14. Julij 2021.

    ma vi ste šli u kurac s to polcivilizirano hrvaško...

  • 11:04 14. Julij 2021.

    V Slovenijo pa ne bo noben avion s turisti priletel? No, saj se temu niti ne čudim...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.