Svet
825 ogledov

Britanci odpravljajo ukrepe, letala za Hrvaško že pripravljena

Potovanje, letalo, pasuš Profimedia
Boris Johnson je potrdil, da z 19. julijem ukinjajo vse ukrepe. To pomeni, da bodo Britanci lahko potovali v tujino in jim ob povratku ne bo več treba v obvezno samoizolacijo.

Letalske družbe so že napovedale številne lete iz države, med drugim tudi na Hrvaško. Letalski prevoznik Jet2 bo do konca julija uvedel devet linij do hrvaških letališč, poleg tega pa še številne lete v Grčijo in Italijo, navaja Croatian Aviation.

Številni leti so že razprodani, saj je Hrvaška na seznamu držav, iz katerih se britanski turisti lahko vrnejo brez samoizolacije po povratku.

Zadnji teden julija, ko bodo začeli leteti iz vseh devetih britanskih letališč, bodo na teden izvedli 46 povratnih letov, na katerih bo 8700 mest. Na vseh linijah bodo letela letala, na katerem bo 187 mest.

Kaj to pomeni za epidemiološko sliko na Hrvaškem, bo pokazal čas. V Veliki Britaniji je namreč močno razširjena različica delta. Običajno sicer letalski prevozniki od potnikov zahteva izpolnjevanja pogoja PCT pred vstopanjem na letalo. 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Solton 12:38 14.julij 2021.

    ma vi ste šli u kurac s to polcivilizirano hrvaško...

  • bi_ba 11:04 14.julij 2021.

    V Slovenijo pa ne bo noben avion s turisti priletel? No, saj se temu niti ne čudim...