Burj Kalifa znova odprt

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
V Dubaju so po dveh mesecih danes znova odprli najvišji nebotičnik na svetu, 828 metrov visoki Burj Kalifa. Po sloviti januarski otvoritvi so ga februarja zaradi okvar zaprli.
Oglej si celoten članek

 

Nebotičnik, ki so ga odprli v začetku januarja, je bil zaprt zaradi okvare dvigala, njegovo vnovično odprtje pa je že privabilo številne turiste, danes poročajo tuje tiskovne agencije.

Opazovalno ploščad, ki se nahaja v 124. nadstropju oziroma na višini 442 metrov, so zaradi težav z dvigalom zaprli februarja. Takrat je ostalo na višini 430 metrov ujetih 14 obiskovalcev.

Ploščad so znova odprli na velikonočno nedeljo, zanimanje obiskovalcev pa je po današnjem poročanju časnika Gulf News veliko.

200 nastropij, 160 za stanovanja
Burj Kalifa, ki ga je zgradila družba Emaar, se ponaša z 200 nadstropji, od katerih jih je za stanovanja namenjenih 160, v preostalih 40 pa so prostor našli najrazličnejši uradi in pisarne.

Skupno Burj Kalifa ponuja slabih 530 tisoč kvadratnih metrov površin, ob lepem vremenu pa ga je mogoče videti z oddaljenosti skoraj 100 kilometrov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.