Svet
6 ogledov

Burj Kalifa znova odprt

(Foto: EPA) Žurnal24 main
V Dubaju so po dveh mesecih danes znova odprli najvišji nebotičnik na svetu, 828 metrov visoki Burj Kalifa. Po sloviti januarski otvoritvi so ga februarja zaradi okvar zaprli.

 

Nebotičnik, ki so ga odprli v začetku januarja, je bil zaprt zaradi okvare dvigala, njegovo vnovično odprtje pa je že privabilo številne turiste, danes poročajo tuje tiskovne agencije.

Opazovalno ploščad, ki se nahaja v 124. nadstropju oziroma na višini 442 metrov, so zaradi težav z dvigalom zaprli februarja. Takrat je ostalo na višini 430 metrov ujetih 14 obiskovalcev.

Ploščad so znova odprli na velikonočno nedeljo, zanimanje obiskovalcev pa je po današnjem poročanju časnika Gulf News veliko.

200 nastropij, 160 za stanovanja
Burj Kalifa, ki ga je zgradila družba Emaar, se ponaša z 200 nadstropji, od katerih jih je za stanovanja namenjenih 160, v preostalih 40 pa so prostor našli najrazličnejši uradi in pisarne.

Skupno Burj Kalifa ponuja slabih 530 tisoč kvadratnih metrov površin, ob lepem vremenu pa ga je mogoče videti z oddaljenosti skoraj 100 kilometrov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.