"Čakali smo na smrt"

Foto: Žurnal24 Barrios se še vedno privaja na dnevno svetlobo, ki jo občuti kot igle v očeh. (F
"Vedno smo se spraševali, zakaj nismo umrli, zakaj smo živi," je razkril Yonni Barrios, eden od 33 čilskih rudarjev.
Oglej si celoten članek

Rudarji so obupali nad rešitvijo in so se že pripravili na počasno smrt zaradi lakote. Le nekaj dni, preden so jih našli, so razmišljali o koncu."Zdelo se je kruto, da smo živi spodaj in da bomo morali počasi umirati zaradi podhranjenosti," razkriva Barrios. "Upanje je umrlo. Ko je sveder prebil, smo čakali smrt."

Prepirali smo se, kar je normalno, a nikoli ni prišlo do fizičnega spora, ker smo se močno trudili to nadzirati. Če bi do tega prišlo, bi se skupinska dinamika spremenila.
Yonni Barrios

Barrios, ki je v rudniku delal od svojega 17 leta, je dejal, da o tem, da bi dvignili roko nadse, niso razmišljali. "Vsi smo sprejeli dejstvo, da bomo umrli, če ne bomo rešeni. In če moramo umreti, potem moramo umreti, samo to je še ostalo," je dodal.

Olajšanje je začutil šele, ko je prišel na površje. "Rešili so me, a ko sem bil pod zemljo in na poti gor v kapsuli, še vedno nisem bil rešen," je zaključil Barrios.

Zabaval z zasebnim življenjem
Barrios je med čakanjem na rešitev rudarje zabaval s svojim zasebnim življenjem. Njegovi sodelavci so vedeli, da ima več kot eno žensko, odtujeno ženo in ljubico, s katero je živel več kot desetletje.

V nekem trenutku sta se pred rudnikom pojavili obe ženski, najverjetneje zato, da bi vzeli denar, za katerega so upali, da ga bodo izplačali po nesreči. Ljubica Susana Valenzuela svojega junaka od nesreče dalje kliče Tarzan. "Kako lepo, da se moj Tarzan vrača domov. Čakam ga v tangicah," je napisala na list, ki ga je obesila na ograjo pred njegovo hišo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.