Cameron se je potopil do najgloblje točke

Foto: Reuters DEEPSEA-CAMERON Foto: Reuters DEEPSEA-CAMERON
James Cameron, hollywoodski režiser, ki se je v morske globine potapljal že v času snemanja filma Titanik, se je tokrat potopil še globlje.
Oglej si celoten članek

James Cameron se je s podmornico potopil do najgloblje točke pod površjem planeta, do Marianskega jarka, ki na najnižjem izmerjenem mestu sega 11,034 kilometra pod gladino Tihega oceana.

Pod vodo, kjer je ostal kar tri ure, se je odpravil sam, s posebno podmornico, imenovano Deepsea Challenger. Opremljen je bil tudi z lučmi in kamerami, da je lahko posnel globino.

To je drugi potop do najgloblje točke na svetu. Prvi se je leta 1960 na dno spustil Jacques Piccard, švicarski oceanograf. Na dnu oceana je ostal le 20 minut, težave pa je imel tudi z razgledom, saj je pristal v mulju.

Pred odhodom je Cameron za BBC dejal, da se bodo s potopom izpolnile njegove sanje. "Odraščal sem v času, ko so ljudje živeli kot v znanstveni fantastiki. Ljudje so se odpravili na Luno, raziskovali so ocean."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.