Castro: ZDA želijo vojno

Foto: Žurnal24 Avtorica je po pisanju srbskih medijev izvod knjige preko kubanske ambasadorke v
Kubanski voditelj Fidel Castro po štirih letih znova komentiral aktualno dogajanje. Izrekel je veliko kritik na račun ZDA.
Oglej si celoten članek

Fidel Castro se je med drugim obregnil tudi ob potopljeno južnokorejsko ladjo, zaradi katere so se odnosi med Severno in Južno Korejo v zadnjih mesecih izrazito poslabšali. Meni, da za potopitvijo stoji Washington. ZDA naj bi po njegovem skušale znova zanetiti sovražnost med Korejama.

ZDA zapravijo več kot vse druge države za obrambo.
Fidel Castro

Opozoril je še, da bi se utegnile ZDA v zavezništvu z Izraelom spustiti v vojno proti Iranu. "Ko bodo začele vojno, jo bodo začele tam. Menim, da nevarnost vojne hitro narašča. Igrajo se z ognjem," opozarja.

Zaporniki že na poti v Madrid
Medtem je šest izpuščenih kubanskih političnih zapornikov že odpotovalo v Španijo, in sicer proti Madridu. V kratkem naj bi se jim pridružil še sedmi. Kubanske oblasti so sicer napovedale izpustitev 52 političnih zapornikov, med katerimi je pet oporečnikov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.