Svet
10 ogledov

Castro: ZDA želijo vojno

Avtorica je po pisanju srbskih medijev izvod knjige preko kubanske ambasadorke v Žurnal24 main
Kubanski voditelj Fidel Castro po štirih letih znova komentiral aktualno dogajanje. Izrekel je veliko kritik na račun ZDA.

Fidel Castro se je med drugim obregnil tudi ob potopljeno južnokorejsko ladjo, zaradi katere so se odnosi med Severno in Južno Korejo v zadnjih mesecih izrazito poslabšali. Meni, da za potopitvijo stoji Washington. ZDA naj bi po njegovem skušale znova zanetiti sovražnost med Korejama.

ZDA zapravijo več kot vse druge države za obrambo.
Fidel Castro

Opozoril je še, da bi se utegnile ZDA v zavezništvu z Izraelom spustiti v vojno proti Iranu. "Ko bodo začele vojno, jo bodo začele tam. Menim, da nevarnost vojne hitro narašča. Igrajo se z ognjem," opozarja.

Zaporniki že na poti v Madrid
Medtem je šest izpuščenih kubanskih političnih zapornikov že odpotovalo v Španijo, in sicer proti Madridu. V kratkem naj bi se jim pridružil še sedmi. Kubanske oblasti so sicer napovedale izpustitev 52 političnih zapornikov, med katerimi je pet oporečnikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.