Prepoved kajenja na balkonih večstanovanjskih hiš

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če bo motilo soseda, nič več kajenja na balkonu.
Oglej si celoten članek

Prebivalci Litve ne bodo smeli več kaditi na balkonih večstanovanjskih hiš, če bo to motilo najmanj enega njihovega soseda. To predvideva sprememba zakona o tobačnih izdelkih, ki jo je parlament v Vilniusu potrdil v četrtek in bo začela veljati s prihodnjim letom. Novo zakonodajo mora sicer potrditi še litovski predsednik Gitanas Nauseda.

Po novi zakonodaji, ki jo je s 13 poslanci predlagal minister za zdravje Aurelijus Veryga, bodo morali kadilci tudi zagotoviti, da cigaretni dim ne bo prišel v prostore njihovih sosedov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prepovedano bo tudi kajenje na športnih prizoriščih na prostem, pokritih avtobusnih postajališčih in otroških igriščih.

Litovski parlament je prepoved kajenja na balkonih od leta 2014 obravnaval že večkrat, a so jo poslanci do četrtka vedno zavrnili.

Kritiki nove zakonodaje opozarjajo, da je ne bo mogoče izvajati v praksi. Poleg tega bo težko nadzorovati prekrškarje, menijo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 14:45 3. Oktober 2020.

    Podpiram, zato imam hišo, ker sem pobegnil iz stanovanjskega bloka ravno zaradi tistih, ki kadijo kot turki in zaradi študentov …

  • 15:56 2. Oktober 2020.

    Glede dima na balkonu, podpiram samo sosedovega mulca , 4 štuke niži v pritličju, ko na terasi prižge džoint, ko …

  • 12:41 2. Oktober 2020.

    A se vam res ne zdi kretensko objaviti takšno novico, ne da bi vsaj z besedico v naslovu omenili, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.