Če ne bo pila, ne bo posiljena

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
"Če ženske ne želijo biti posiljene, ne smejo preveč piti."
Oglej si celoten članek

To so besede hongkonškega ministra za varnostne zadeve Lai Tung-kwoka, ki se je danes znašel na udaru. Predstavljal je namreč statistiko kriminalnih dejanj v prvi četrtini leta, pri tem pa izpostavil, da se je število posilstev povečalo za 60 odstotkov.

"Vsa ta posilstva so se zgodila med ljudmi, ki se poznajo. So torej prijatelji, dobri prijatelji ali pa so se spoznali pred nekaj urami," je povedal in dodal, da se je nekaj teh posilstev zgodilo po obilnem pitju alkohola. "Tako pozivam mlada dekleta, naj ne pijejo preveč."

Po družabnih omrežjih so se usule kritike. Večina ministra obtožuje, da bi moral izpostaviti posiljevalce in ne ženske ter pozvati moške, naj tega ne počnejo.

Organizacije za zaščito in pravice žensk so ga že pozvale, naj umakne svojo izjavo in se raje osredotoči na to, kako bo preprečil omenjena posilstva in posiljevalce spravil za zapahe. Linda Wong, predsednica združenja, ki je proti spolnim zlorabam nad ženskami, je povedala, da je ministrov komentar korak nazaj, potem ko je skupinam uspelo doseči, da žrtve posilstev spregovorijo v javnosti.

Lani je bilo prijavljenih 121 posilstev, kar je 33 odstotkov več kot leta 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.