Če poznate ta odgovor, lahko delate za Elona Muska

Foto: Epa
Foto: Epa
Najbogatejši človek na svetu ima zanimive metode rekrutiranja.
Oglej si celoten članek

Elon Musk je eno najbolj prepoznavnih imen na zemeljski obli. V času pandemije covida-19 se je prebil na vrh seznama najbogatejših ljudi, aktiven je na različnih področjih.

V zgodnjih letih njegovega podjetja SpaceX, ki mu je takrat sam načeloval kot predsednik uprave, je na zanimiv način pridobival ustrezne sodelavce.

S posebnim vprašanjem je preizkusil intelekt in znanje kandidatov. Zastavil je uganko, katere prva znana referenca sega v leto 1821.

"Stojite na površju Zemlje. Prehodite eno miljo proti jugu, eno miljo proti zahodu in eno miljo proti severu. Znajdete se na točno tistem mestu, kjer ste začeli. Kje se nahajate?" je vprašal Musk.

In odgovor? Severni tečaj, seveda. Ob tem velja dodati, da si je pri reševanju uganke Zemljo treba predstavljati kot popolno kroglo, kar v realnosti seveda ni slučaj. Za logične preizkuse pa je več kot dovolj ...

Magazin Prve fotografije: Ona je nova ženska v življenju Elona Muska

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:34 28. Junij 2022.

    No jaz bi lahko bil Muskov šef: lahko si tudi zelo blizu južnega pola: greš miljo na jug, ko greš …

  • 07:35 28. Junij 2022.

    na severnem polu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.