Svet
12619 ogledov

Če poznate ta odgovor, lahko delate za Elona Muska

Elon Musk Epa
Najbogatejši človek na svetu ima zanimive metode rekrutiranja.

Elon Musk je eno najbolj prepoznavnih imen na zemeljski obli. V času pandemije covida-19 se je prebil na vrh seznama najbogatejših ljudi, aktiven je na različnih področjih.

V zgodnjih letih njegovega podjetja SpaceX, ki mu je takrat sam načeloval kot predsednik uprave, je na zanimiv način pridobival ustrezne sodelavce.

S posebnim vprašanjem je preizkusil intelekt in znanje kandidatov. Zastavil je uganko, katere prva znana referenca sega v leto 1821.

"Stojite na površju Zemlje. Prehodite eno miljo proti jugu, eno miljo proti zahodu in eno miljo proti severu. Znajdete se na točno tistem mestu, kjer ste začeli. Kje se nahajate?" je vprašal Musk.

In odgovor? Severni tečaj, seveda. Ob tem velja dodati, da si je pri reševanju uganke Zemljo treba predstavljati kot popolno kroglo, kar v realnosti seveda ni slučaj. Za logične preizkuse pa je več kot dovolj ...

Natasha Bassett, Elon Musk Magazin Prve fotografije: Ona je nova ženska v življenju Elona Muska
Komentarjev 2
  • bojan485 19:34 28.junij 2022.

    No jaz bi lahko bil Muskov šef: lahko si tudi zelo blizu južnega pola: greš miljo na jug, ko greš miljo na zahod in si tako blizu južnega pola, obkrožiš Zemljo, greš miljo na sever in si na začetnem mestu.

  • radovan2 07:35 28.junij 2022.

    na severnem polu