Cepili, da bi prišli do bin Ladna

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
ZDA se trudijo osvoboditi zdravnika, ki je organiziral lažno cepljenje otrok. Z njim je Cia želela priti do vzorca DNK družine Osame bin Ladna.
Oglej si celoten članek

Ameriška tajna obveščevalna agencija Cia je organizirala lažno cepljenje otrok v pakistanskem mestu Abbottabadu, da bi dobila vzorec DNK družine Osame bin Ladna, razkriva britanski časnik Guardian.

ZDA se po pisanju časnika trudijo, da bi rešile pakistanskega zdravnika Šakila Afridia, ki je omenjeno cepljenje organiziral, in njegovo družino ter jih skupaj prepeljale v ZDA. Pakistanske oblasti so ga aretirale, potem ko so izvedele, da je delal za Cio.

Razkritje, da je nekdanji prvi mož Al Kaide več let živel na severu Pakistana, in operacija ameriških specialcev 2. maja, s katero so bin Ladna likvidirali, sta močno zamajala odnose med Pakistanom in ZDA.

Konec tedna so ZDA razglasile, da bodo Pakistan zaradi nesodelovanje v protiterorističnem boju kaznovale, tako da mu bodo odrekle 800 milijonov dolarjev ameriške vojaške pomoči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:47 10. September 2011.

    jebem ti ameriko napadl so srbe picka jim matrna

  • 12:11 13. Julij 2011.

    Saj se. Za drzavo. Ne pa za drzavljane. Za drzavljane skrbijo tako, da jih imajo stalno v stanju strahu - …

  • 11:35 13. Julij 2011.

    Svetovni policaji si očitno marsikaj privoščijo! In to tisti, ki so jih polna usta o pravni državi, vladavini prava..... Čas …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.