Svet
18 ogledov

Cepili, da bi prišli do bin Ladna

Osama bin Laden se je oglasil iz groba. (Foto: Epa) Žurnal24 main
ZDA se trudijo osvoboditi zdravnika, ki je organiziral lažno cepljenje otrok. Z njim je Cia želela priti do vzorca DNK družine Osame bin Ladna.

Ameriška tajna obveščevalna agencija Cia je organizirala lažno cepljenje otrok v pakistanskem mestu Abbottabadu, da bi dobila vzorec DNK družine Osame bin Ladna, razkriva britanski časnik Guardian.

ZDA se po pisanju časnika trudijo, da bi rešile pakistanskega zdravnika Šakila Afridia, ki je omenjeno cepljenje organiziral, in njegovo družino ter jih skupaj prepeljale v ZDA. Pakistanske oblasti so ga aretirale, potem ko so izvedele, da je delal za Cio.

Razkritje, da je nekdanji prvi mož Al Kaide več let živel na severu Pakistana, in operacija ameriških specialcev 2. maja, s katero so bin Ladna likvidirali, sta močno zamajala odnose med Pakistanom in ZDA.

Konec tedna so ZDA razglasile, da bodo Pakistan zaradi nesodelovanje v protiterorističnem boju kaznovale, tako da mu bodo odrekle 800 milijonov dolarjev ameriške vojaške pomoči.

Komentarjev 3
  • stalker 08:47 10.september 2011.

    jebem ti ameriko napadl so srbe picka jim matrna

  • Bizgec 12:11 13.julij 2011.

    Saj se. Za drzavo. Ne pa za drzavljane. Za drzavljane skrbijo tako, da jih imajo stalno v stanju strahu - zunanji sovraznik, dejanski ali izmisljeni, je najboljsi nacin za vladanje, ker preusmeri pozornost od drugih tem.

  • secufin 11:35 13.julij 2011.

    Svetovni policaji si očitno marsikaj privoščijo! In to tisti, ki so jih polna usta o pravni državi, vladavini prava..... Čas bi že bil, da se začnejo brigati za svojo bankrotirano državo!