Češki premier ne bi šel na pogreb

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik češke vlade se nič kaj ne veseli leta v Južnoafriško republiko, kjer bodo prihodnjo nedeljo pokopali Nelsona Mandelo. A tega ni želel deliti s svetom.
Oglej si celoten članek

Neljubi dogodek za predsednika češke vlade Jirija Rusnoka, ki je pomotoma pred vklopljenimi kamerami izrazil nezadovoljstvo, da bo moral oditi na pogrebne slovesnosti za umrli prvim temnopoltim predsednikom Južnoafriške republike Nelsonom Mandelo. Tega bodo 15. decembra pokopali v rodni vasi Qunu.

"Sedaj je še Mandela umrl. Tresem se, ker bom moral tja odpotovati. Ne vem, a to je blazna razdalja," je dejal Rusnok, pri tem pa se ni zavedal, da je njegov mikrofon še vedno vklopljen. Dodal je še, da ima na ta dan obveznosti.

Obrambni minister Vlastimil Picek mu je zaradi tega ponudil, da bi odpotoval z vladnim letalom, a očitno Rusnok tudi nad to idejo ni bil pretirano navdušen. "Kdo bo to plačal?" se je namreč vprašal, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.