Svet
45 ogledov

Češki premier ne bi šel na pogreb

Jiri Rusnok EPA
Predsednik češke vlade se nič kaj ne veseli leta v Južnoafriško republiko, kjer bodo prihodnjo nedeljo pokopali Nelsona Mandelo. A tega ni želel deliti s svetom.

Neljubi dogodek za predsednika češke vlade Jirija Rusnoka, ki je pomotoma pred vklopljenimi kamerami izrazil nezadovoljstvo, da bo moral oditi na pogrebne slovesnosti za umrli prvim temnopoltim predsednikom Južnoafriške republike Nelsonom Mandelo. Tega bodo 15. decembra pokopali v rodni vasi Qunu.

"Sedaj je še Mandela umrl. Tresem se, ker bom moral tja odpotovati. Ne vem, a to je blazna razdalja," je dejal Rusnok, pri tem pa se ni zavedal, da je njegov mikrofon še vedno vklopljen. Dodal je še, da ima na ta dan obveznosti.

Obrambni minister Vlastimil Picek mu je zaradi tega ponudil, da bi odpotoval z vladnim letalom, a očitno Rusnok tudi nad to idejo ni bil pretirano navdušen. "Kdo bo to plačal?" se je namreč vprašal, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.