Chavez na mejo poslal vojsko

Foto: Žurnal24 Chavez podrobnosti o libijski delegaciji ni želel razkriti. (Foto: Reuters)
"Kolumbijski predsednik Alvaro Uribe pred odhodom s položaja sposoben vsega," je svoj ukrep obrazložil Chavez, ki je že prejšnji teden že prekinil diplomatske odnose s Kolumbijo.
Oglej si celoten članek

Do prekinitve diplomatskih stikov je prišlo 22. julija, potem ko je Uribe Venezuelo obtožil, da skriva kakih 1500 levičarskih kolumbijskih upornikov in jim nudi zatočišče. Chavez je to kategorično zavrnil.

Venezuelski predsednik za zdaj še ni pojasnil, koliko enot je poslal na mejo s Kolumbijo. Za državno televizijo VTV je povedal le, da so na mejo poslali tako vojake kot tudi letalstvo, "vendar potiho, da ne prestrašijo prebivalstva".

Grozil tudi ZDA
"Uribe je sposoben vsega v teh zadnjih dneh,"
preden bo zapustil položaj 7. avgusta, je še dejal Chavez. Mimogrede pa je še zagrozil ZDA, da jim bo Venezuela prekinila dobavo nafte, če bodo podprle Kolumbijo, sicer glavno ameriško zaveznico v regiji. Chavez je prejšnjo nedeljo celo odpovedal pot na Kubo, kar naj bi bila grožnja Kolumbije z napadom velika kot še nikoli.

Chavez in Uribe imata že dolgo zgodovino medsebojnih sporov in groženj. Venezuelski predsednik je novembra lani enkrat že prekinil diplomatske odnose zaradi dogovora med Kolumbijo in ZDA, da bodo slednje lahko na ozemlju Kolumbije postavile vojaško bazo. Tudi tedaj je Chavez grozil, da bo Venezuela odgovorila na to rušenje ravnotežja moči v regiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.