Cilj devetih žensk v komisiji dosežen

Foto: EPA Poljakinja Elzbieta Bienkowska Foto: EPA Alenka Bratušek Foto: EPA Belgijka Marianne Thyssen Foto: EPA Danka Margrethe Vestager Foto: EPA Bolgarka Kristalina Georgieva Foto: EPA Švedinja Cecilia Malmström Foto: EPA Čehinja Vera Jourova Foto: EPA Italijanka Federica Mogherini Foto: Twitter Romunka Corina Cretu
Prihodnji predsednik Evropske komisije je danes predstavil seznam kandidatov za svojo komisarsko ekipo. Največ preglavic je imel - že pri oblikovanju - z ženskami.
Oglej si celoten članek

V Evropskem parlamentu so prihodnjemu predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju že ob začetku oblikovanja nove komisije nakazali, da te ne bodo potrdili, če v njej ne bo najmanj devetih žensk, kolikor jih je bilo v ekipi Joseja Manuela Barrosa.

Cilj je - tudi s slovensko kandidatko za komisarko - Alenko Bratušek dosežen. Ostale članice komisije prihajajo iz Poljske, Romunije, Bolgarije, Češke, Švedske, Belgije, Italije in Danske.

Dame prihodnje komisije vam predstavljamo v galeriji. Kateri resor bo katera prevzela, še ni jasno; o razdelitvi čakajo komisarske kandidate zaslišanja v pristojnih odborih Evropskega parlamenta, ki so predvidena od 22. do 30. septembra.

Alenko Bratušek omenjajo kot eno izmed podpredsednic komisije, ki bi bila odgovorna tudi za digitalno agendo in inovacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.