Svet
7 ogledov

Cilj devetih žensk v komisiji dosežen

Alenka Bratušek
1/9
EPA
Prihodnji predsednik Evropske komisije je danes predstavil seznam kandidatov za svojo komisarsko ekipo. Največ preglavic je imel - že pri oblikovanju - z ženskami.

V Evropskem parlamentu so prihodnjemu predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju že ob začetku oblikovanja nove komisije nakazali, da te ne bodo potrdili, če v njej ne bo najmanj devetih žensk, kolikor jih je bilo v ekipi Joseja Manuela Barrosa.

Cilj je - tudi s slovensko kandidatko za komisarko - Alenko Bratušek dosežen. Ostale članice komisije prihajajo iz Poljske, Romunije, Bolgarije, Češke, Švedske, Belgije, Italije in Danske.

Dame prihodnje komisije vam predstavljamo v galeriji. Kateri resor bo katera prevzela, še ni jasno; o razdelitvi čakajo komisarske kandidate zaslišanja v pristojnih odborih Evropskega parlamenta, ki so predvidena od 22. do 30. septembra.

Alenko Bratušek omenjajo kot eno izmed podpredsednic komisije, ki bi bila odgovorna tudi za digitalno agendo in inovacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.