Čiovo: velik požar blizu kampa

Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr
Hrvaška policija ima v rokah dva mladeniča, ki ju sumi, da sta v zgodnjih nedeljskih urah pred nočnim klubom v Vodicah namerno povzročila velik požar. Na otoku Čiovo izbruhnil nov velik požar.
Oglej si celoten članek

Nov požar je danes na hrvaškem otoku Čiovo izbruhnil okoli 12.40 v bližini kampa Labadusa. Hitro se širi, dodatno ga raznaša burja. Po podatkih Jutarnjega lista so ogrožene hiše v kraju Okrug Gornji. Požar je izbruhnil kakšen kilometer od kampa, turisti so se prestrašili, vendar pa je zublje nato veter obrnil v drugo smer.

Z večjim požarom se na tleh bori 50 gasilcev, v zraku pa dve letali in dva helikopterja. Kot navajajo pri Jutarnjem listu, je najhuje to, da na kraju ni vode, s katero bi lahko gasili; gasilci jo morajo voziti s cisternami.

Povzročila veliko škode

Policisti pa so medtem ugotovili, da sta 22- in 24-letna Splitčana na parkirišču pred nočnim klubom Hacienda v Vodicah namerno zanetila ogenj, ki se je razplamtel v velik požar. Ogroženi so bili ljudje in hiše, nastala je velika materialna škoda, poroča 24sata.hr.

Pogorelo je okoli 20 hektarjev trave in nizkega rastja. Zaradi požara so turisti v paniki zapuščali apartmaje, vendar pa so z veliko truda gasilcev, stanovalcev in turistov vsi ostali brez poškodb.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.