Svet
96 ogledov

Čiovo: velik požar blizu kampa

Požar v Vodicah na Hrvaškem. 24sata.hr
Hrvaška policija ima v rokah dva mladeniča, ki ju sumi, da sta v zgodnjih nedeljskih urah pred nočnim klubom v Vodicah namerno povzročila velik požar. Na otoku Čiovo izbruhnil nov velik požar.

Nov požar je danes na hrvaškem otoku Čiovo izbruhnil okoli 12.40 v bližini kampa Labadusa. Hitro se širi, dodatno ga raznaša burja. Po podatkih Jutarnjega lista so ogrožene hiše v kraju Okrug Gornji. Požar je izbruhnil kakšen kilometer od kampa, turisti so se prestrašili, vendar pa je zublje nato veter obrnil v drugo smer.

Z večjim požarom se na tleh bori 50 gasilcev, v zraku pa dve letali in dva helikopterja. Kot navajajo pri Jutarnjem listu, je najhuje to, da na kraju ni vode, s katero bi lahko gasili; gasilci jo morajo voziti s cisternami.

Povzročila veliko škode

Policisti pa so medtem ugotovili, da sta 22- in 24-letna Splitčana na parkirišču pred nočnim klubom Hacienda v Vodicah namerno zanetila ogenj, ki se je razplamtel v velik požar. Ogroženi so bili ljudje in hiše, nastala je velika materialna škoda, poroča 24sata.hr.

Pogorelo je okoli 20 hektarjev trave in nizkega rastja. Zaradi požara so turisti v paniki zapuščali apartmaje, vendar pa so z veliko truda gasilcev, stanovalcev in turistov vsi ostali brez poškodb.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.