Clintonova se po koncu reklam še ni vrnila v studio

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Televizijsko debato ameriških demokratov je zaznamovalo opravičilo Bernieja Sandersa tekmici Hillary Clinton. Slednja se z odmora med reklamnim blokom ni vrnila pravočasno.
Oglej si celoten članek

Trije najresnejši demokratski pretendenti za nominacijo na predsedniških volitvah novembra 2016 so se pomerili v soočenju, ki ga je gostila televizijska mreža ABC News. Hillary Clinton, Bernie Sanders in Martin O'Malley so v en glas kritizirali republikanskega pretendenta Donalda Trumpa in njegove izjave o nujni prepovedi vstopa muslimanom v ZDA. Clintonova je tako dejala, da je Trump največji pomočnik pri rekrutaciji v vrste teroristične skupine Islamska država.

Glede vprašanja Sirije pa so imeli precej bolj neenotna stališča. Clintonova zagovarja idejo, da bi moral tamkajšnji predsednik Bašar al Asad nemudoma oditi in to v akciji pod ameriškim vodstvom, medtem ko je Sanders mnenja, da bi morali prej opraviti z Islamsko državo, saj da "diktatorja ni težko odstraniti, težava je, kaj nastane potem."

Med debato se je Sanders opravičil Clintonovi, ker je njegovo osebje ukradlo nasprotnemu taboru dragocene podatke o demokratskih volivcih. "To ni tip kampanje, ki jo želimo voditi," je tako dejal med spravno gesto.

"Oprostite"

Debato je popestril tudi dogodek, ko sta se v nekem trenutku v soočenju v živo na odru znašla zgolj Sanders in O'Malley, medtem ko je bil prostor Clintonove prazen. Do konca reklamnega bloka se namreč ni pravočasno vrnila v studio, tako da se je med oba kandidata smehljaje in brez pojasnila postavila šele čez nekaj časa med aplavzom publike. "Oprostite," je vse, kar je rekla.

Clintonova je z odmora zamujala že med oktobrsko debato na televiziji CNN. "Saj veste, potrebujem nekaj več časa," je takrat dejala med vrsticami o obisku stranišča v brk moškim protikandidatom.

Če bo nominirana in nato še izvoljena na novembrskih volitvah, bo postala prva predsednica ZDA v zgodovini.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.