Svet
12 ogledov

Clintonova se po koncu reklam še ni vrnila v studio

Demokratsko soočenje Profimedias
Televizijsko debato ameriških demokratov je zaznamovalo opravičilo Bernieja Sandersa tekmici Hillary Clinton. Slednja se z odmora med reklamnim blokom ni vrnila pravočasno.

Trije najresnejši demokratski pretendenti za nominacijo na predsedniških volitvah novembra 2016 so se pomerili v soočenju, ki ga je gostila televizijska mreža ABC News. Hillary Clinton, Bernie Sanders in Martin O'Malley so v en glas kritizirali republikanskega pretendenta Donalda Trumpa in njegove izjave o nujni prepovedi vstopa muslimanom v ZDA. Clintonova je tako dejala, da je Trump največji pomočnik pri rekrutaciji v vrste teroristične skupine Islamska država.

Glede vprašanja Sirije pa so imeli precej bolj neenotna stališča. Clintonova zagovarja idejo, da bi moral tamkajšnji predsednik Bašar al Asad nemudoma oditi in to v akciji pod ameriškim vodstvom, medtem ko je Sanders mnenja, da bi morali prej opraviti z Islamsko državo, saj da "diktatorja ni težko odstraniti, težava je, kaj nastane potem."

Med debato se je Sanders opravičil Clintonovi, ker je njegovo osebje ukradlo nasprotnemu taboru dragocene podatke o demokratskih volivcih. "To ni tip kampanje, ki jo želimo voditi," je tako dejal med spravno gesto.

"Oprostite"

Debato je popestril tudi dogodek, ko sta se v nekem trenutku v soočenju v živo na odru znašla zgolj Sanders in O'Malley, medtem ko je bil prostor Clintonove prazen. Do konca reklamnega bloka se namreč ni pravočasno vrnila v studio, tako da se je med oba kandidata smehljaje in brez pojasnila postavila šele čez nekaj časa med aplavzom publike. "Oprostite," je vse, kar je rekla.

Clintonova je z odmora zamujala že med oktobrsko debato na televiziji CNN. "Saj veste, potrebujem nekaj več časa," je takrat dejala med vrsticami o obisku stranišča v brk moškim protikandidatom.

Če bo nominirana in nato še izvoljena na novembrskih volitvah, bo postala prva predsednica ZDA v zgodovini.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.