Clintonovi umrla mati

Foto: EPA
Foto: EPA
Umrla je mati ameriške zunanje ministrice Hillary Clinton. Clintonova je v ponedeljek zvečer zaradi bolezni svoje matere odpovedala obisk Afganistana, Carigrada ter Londona.
Oglej si celoten članek

Dorothy Howell Rodham je umrla v starosti 92 let. Kot je v izjavi za javnost zapisala družina, je Rodhamova umrla nekaj po polnoči po lokalnem času, obkrožena z družinskimi člani.

Rodhamova naj bi že od leta 2006 živela pri hčerki v Washingtonu. Znana je bila po tem, da se je nerada pojavljala v javnosti, v enem od redkih javnih nastopov pa je decembra 2007 v Iowi izrazila podporo svoji hčeri, ki je takrat kandidirala za nominacijo za predsedniški položaj.

Zaradi matere odpovedala obisk

Ameriška zunanja ministrica Hillary Clinton je v ponedeljek zvečer odpovedala obisk v Afganistanu, Londonu in Carigradu, kamor je bila namenjena na pogovore o prihodnosti Afganistana.

Po obisku Afganistana bi morala Clintonova obiskati še Carigrad, kjer bi se udeležila mednarodne konference o prihodnosti Afganistana po odhodu mednarodnih sil.

Načrtovala je tudi krajši postanek v Londonu, kjer naj bi s strokovnjaki iz 60 držav in predstavniki spletnih gigantov podjetij Google, Facebook in Microsoft ter kitajskih visokotehnoloških podjetij razpravljala o varnosti kibernetskega prostora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.