Svet
11 ogledov

Clintonovi umrla mati

Hillary Clinton EPA
Umrla je mati ameriške zunanje ministrice Hillary Clinton. Clintonova je v ponedeljek zvečer zaradi bolezni svoje matere odpovedala obisk Afganistana, Carigrada ter Londona.

Dorothy Howell Rodham je umrla v starosti 92 let. Kot je v izjavi za javnost zapisala družina, je Rodhamova umrla nekaj po polnoči po lokalnem času, obkrožena z družinskimi člani.

Rodhamova naj bi že od leta 2006 živela pri hčerki v Washingtonu. Znana je bila po tem, da se je nerada pojavljala v javnosti, v enem od redkih javnih nastopov pa je decembra 2007 v Iowi izrazila podporo svoji hčeri, ki je takrat kandidirala za nominacijo za predsedniški položaj.

Zaradi matere odpovedala obisk

Ameriška zunanja ministrica Hillary Clinton je v ponedeljek zvečer odpovedala obisk v Afganistanu, Londonu in Carigradu, kamor je bila namenjena na pogovore o prihodnosti Afganistana.

Po obisku Afganistana bi morala Clintonova obiskati še Carigrad, kjer bi se udeležila mednarodne konference o prihodnosti Afganistana po odhodu mednarodnih sil.

Načrtovala je tudi krajši postanek v Londonu, kjer naj bi s strokovnjaki iz 60 držav in predstavniki spletnih gigantov podjetij Google, Facebook in Microsoft ter kitajskih visokotehnoloških podjetij razpravljala o varnosti kibernetskega prostora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.