CNN že vabi v Slovenijo, Melaniino domovino

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
CNN je pripravil izbor lepot, ki jih ponuja Slovenija in popotnikom svetuje, kaj si ogledati na obisku domovine bodoče prve dame ZDA Melanie Trump. Sevnice niso omenili.
Oglej si celoten članek

Kot ugotavlja avtor članka, je Slovenija bolj kot ne skriti biser, kjer obiskovalci dobijo občutek, da so ga prvi odkrili. Izpostavljajo, da lahko od enega konca države na drugega pridete zgolj v treh urah. "Z razlogom sami sebe imenujejo evropska Nova Zelandija," piše avtor članka.

Med stvarmi, ki jih izpostavlja avtor, so kultura, hrana in pijača ter nenazadnje dejstvo, da velika večina govori angleško. Svojim bralcem so podrobneje predstavili Ljubljano, Škocjanske jame, Bled, Triglavski narodni park, Lipico in Brda.  

Foto: CNN CNN printscreen

Avtor je več kot očitno navdušen nad naravo. Kot zanimivo dejstvo je izpostavil podatek, da je na Finskem osem avtohtonih drevesnih vrst, medtem ko jih je v Sloveniji več kot 80. Omenil je medvedjo populacijo, ki je med najštevilčnejšimi v Evropi in več kot 10.000 kilometrov pohodnih poti. Za sprostitev pa je, tako avtor, poskrbljeno v številnih termah. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 13:33 18. November 2016.

    Oh, tudi ti si eden izmed tistih, ki nujno potrebuje strokovno pomoč.

  • 07:58 18. November 2016.

    So bistveno boljši gostje kot npr. Francozi..

  • 07:53 18. November 2016.

    Si pa res zakompleksan.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.