Svet
46 ogledov

CNN že vabi v Slovenijo, Melaniino domovino

peš cona Anže Petkovšek
CNN je pripravil izbor lepot, ki jih ponuja Slovenija in popotnikom svetuje, kaj si ogledati na obisku domovine bodoče prve dame ZDA Melanie Trump. Sevnice niso omenili.

Kot ugotavlja avtor članka, je Slovenija bolj kot ne skriti biser, kjer obiskovalci dobijo občutek, da so ga prvi odkrili. Izpostavljajo, da lahko od enega konca države na drugega pridete zgolj v treh urah. "Z razlogom sami sebe imenujejo evropska Nova Zelandija," piše avtor članka.

Med stvarmi, ki jih izpostavlja avtor, so kultura, hrana in pijača ter nenazadnje dejstvo, da velika večina govori angleško. Svojim bralcem so podrobneje predstavili Ljubljano, Škocjanske jame, Bled, Triglavski narodni park, Lipico in Brda.  

CNN printscreen | Avtor: CNN CNN

Avtor je več kot očitno navdušen nad naravo. Kot zanimivo dejstvo je izpostavil podatek, da je na Finskem osem avtohtonih drevesnih vrst, medtem ko jih je v Sloveniji več kot 80. Omenil je medvedjo populacijo, ki je med najštevilčnejšimi v Evropi in več kot 10.000 kilometrov pohodnih poti. Za sprostitev pa je, tako avtor, poskrbljeno v številnih termah. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Ferluci 13:33 18.november 2016.

    Oh, tudi ti si eden izmed tistih, ki nujno potrebuje strokovno pomoč.

  • Zdravko Lajh 07:58 18.november 2016.

    So bistveno boljši gostje kot npr. Francozi..

  • Ferluci 07:53 18.november 2016.

    Si pa res zakompleksan.