Črna noč za italijanske mafijce

Foto: Žurnal24 Policija je enega mafijca ujela živega, drugi je svoje skrivnosti odnesel v grob
Enajst let so policisti iskali enega od vidnejših članov sicilijanske mafije. Zdaj so ga dobili mrtvega. 43-letni Daniele Emmanuello je obležal pod streli policistov.
Oglej si celoten članek

Daniele Emmanuello je vodil enega od klanov mafije na območju Gela na južni strani Sicilije. Pred leti je bil zaradi naklepnega umora v odsotnosti obsojen na zapor in si prislužil uvrstitev na seznam najnevarnejših Italijanov, vendar v roke policistov ni padel živ.

Več sreče so imeli organi pregona v Neaplju. Med racijo zgodaj zjutraj so prijeli Salvatoreja Cutolo, ki je v enem od predmestij opravljal nečedne posle. Zdaj je v preiskovalnem zaporu.

Med italijanskimi mafijskimi družinami je še danes v navadi krvno maščevanje. Med vendetto sta pod streli sinoči obležala dva sinova enega od vodij kalabrijske Ndranghette, ki že leta ždi v zaporu. Brata Francesca in Luigija so na vzhodni obali Kalabrije pričakali strelci. Eden je umrl takoj, drugi pa je zbežal v neko lokalno restavracijo, vendar se pred napadalci ni mogel skriti. Motiv za umor obeh mladeničev javnosti ni znan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.