Svet
6 ogledov

Črna noč za italijanske mafijce

Policija je enega mafijca ujela živega, drugi je svoje skrivnosti odnesel v grob Žurnal24 main
Enajst let so policisti iskali enega od vidnejših članov sicilijanske mafije. Zdaj so ga dobili mrtvega. 43-letni Daniele Emmanuello je obležal pod streli policistov.

Daniele Emmanuello je vodil enega od klanov mafije na območju Gela na južni strani Sicilije. Pred leti je bil zaradi naklepnega umora v odsotnosti obsojen na zapor in si prislužil uvrstitev na seznam najnevarnejših Italijanov, vendar v roke policistov ni padel živ.

Več sreče so imeli organi pregona v Neaplju. Med racijo zgodaj zjutraj so prijeli Salvatoreja Cutolo, ki je v enem od predmestij opravljal nečedne posle. Zdaj je v preiskovalnem zaporu.

Med italijanskimi mafijskimi družinami je še danes v navadi krvno maščevanje. Med vendetto sta pod streli sinoči obležala dva sinova enega od vodij kalabrijske Ndranghette, ki že leta ždi v zaporu. Brata Francesca in Luigija so na vzhodni obali Kalabrije pričakali strelci. Eden je umrl takoj, drugi pa je zbežal v neko lokalno restavracijo, vendar se pred napadalci ni mogel skriti. Motiv za umor obeh mladeničev javnosti ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.