Dalajlama razmišlja o upokojitvi

Foto: Žurnal24 Dalajlama se je letos mudil tudi v Sloveniji. (Foto: Katja Boh/Medispeed)
Tibetanski duhovni vodja dalajlama razmišlja o upokojitvi. "Tudi jaz sem človek. Upokojitev je moja pravica," je dejal v intervjuju za CNN.
Oglej si celoten članek

Tenzin Gyatso, kot je ime sedanjemu dalajlami, je dosegel 75 let in kot pravi, je začel razmišljati o upokojitvi. Kdaj se bo to zgodilo, ne želi povedati. "Prej ali slej bom moral oditi. Morda čez 10 let, 20 let, nekega dne," je dejal v intervjuju za CNN. Glede na njegove izjave bi lahko sklepali, da pravzaprav z upokojitvijo misli smrt.

A dokler ne bo odšel, bo še naprej podpiral miroljubni boj Tibetancev. "Moj šef je tibetansko ljudstvo, zato ga moram podpreti vsakič, ko izvede kakšno akcijo," pravi dalajlama in dodaja, da morajo biti akcije seveda miroljubne. Tako podpira zadnje proteste študentov, ki so mirno korakali in tako protestirali proti odločitvi kitajske vlade, da bodo v Tibetu na univerzah poučevali le v kitajščini in ne več v tibetanščini. Prav tako podpira izpustitev Nobelovega nagrajenca za mir Liua Xiaoba, ki je zaprt na Kitajskem.

Dalajlama pa je aktiven tudi na družbenem omrežju Twitter, kjer ima skoraj milijon podpornikov. Sicer priznava, da le narekuje, drugi pa zapisujejo njegove misli, vendar je kljub temu velik navdušenec nad internetom in družbenimi omrežji, ki lahko igrajo veliko vlogo zlasti v zaprti družbi, kot je kitajska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.